Gaming computer aanschaffen, waar moet je op letten
Computer

Gaming computer aanschaffen, waar moet je op letten?

Een gaming computer aanschaffen is een flinke investering. De goedkoopste computers beginnen al bij achthonderd tot duizend euro. Het is daarom niet raar dat je je even goed moet verdiepen in de wereld van de gaming computers. De technologie gaat enorm snel en het is daardoor niet handig om oudere onderdelen van een computer te kopen of een überhaupt een oudere computer te kopen. Binnen een paar jaar zal je alweer een nieuwe moeten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar waar moet je nu precies op letten als je een gaming computer gaat aanschaffen? We vertellen het hieronder.

Wat voor videokaart kies je?

Een videokaart zorgt ervoor hoe hoog de kwaliteit van je beeldscherm is. De videokaart zet als het ware de informatie van de computer om in beeld. Je kan je voorstellen dat als de videokaart dit heel snel doet, je ook een erg mooi beeld op je computerscherm krijgt. De videokaart bepaald dus het aantal frames per seconden en de kwaliteit van de frames. Als je een hele dure videokaart koopt zoals de 3090 serie, hoef je je voorlopig geen zorgen meer te maken om haperende en slechte beelden op je computerscherm, maar daar betaal je al snel een paar duizend euro voor. Als je niet zoveel geld over hebt, kan je de nvidia rtx 3060 kopen. Deze computer heeft ook een goede videokaart en kan nog zeker een aantal jaar mee.

Hoeveel geheugen heb je nodig?

Een ander onderwerp waar je goed op moet letten met de aanschaf van een gaming computer, is dat je genoeg opslag op je harde schijf koopt. Veel games kan je online spelen, maar er zijn ook erg veel games die je wel moet downloaden. De nieuwe games nemen steeds meer opslag in beslag doordat de beeldkwaliteit en frames per seconden steeds hoger worden. Je kan je harde schijven in allerlei groottes krijgen. Belangrijk om hierop te letten, zodat je straks niet games van je computer moet gaan verwijderen, omdat je opslag vol zit!

De kwaliteit van de computer

En dan komen we op het budget. Zoals eerder genoemd, zijn gaming computers niet een erg goedkope hobby. Je moet al vaak een flink bedrag investeren om überhaupt aan een kwalitatief goede videokaart te komen, laat staan het wachten op de enorm lange levertijd van dit stukje elektronica. Maar zoals het gezegde zegt: Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook zeker in de wereld van de gaming computers. Als je gaat investeren in een gaming computer, is het daarom erg belangrijk om te investeren in kwaliteit en niet te bezuinigen op de belangrijke onderdelen.

Welk merk past bij jou?

Als laatst kan je gaan onderzoeken welke gaming pc merk er het beste bij jou passen. Wil je graag enorm goede kwaliteit en ben je bereid er ook voor te betalen? Dan zijn Asus, MSI, Omen en Lenovo veruit de beste merken om een gaming pc van aan te schaffen. Vind je het belangrijker dat je prijs en kwaliteit goed in verhouding staan? Kies dan voor het merk Acer of Medion. Een hele andere manier van besparen in op te investeren in refurbished gaming laptops. Onderweg gamen zonder te hoofdprijs te betalen. Ideaal!