Laptop
Laptop

Hier moet je op letten bij het kopen van een laptop

Ben jij op zoek naar een nieuwe laptop maar vind je het altijd lastig om de juiste keuze te maken omdat je niet helemaal thuis bent in de tech wereld? Je kunt je natuurlijk altijd laten adviseren in een winkel maar het is misschien nog wel handiger om jezelf vooraf even goed in te lezen zodat je weet waar je naar moet zoeken en op moet letten.

Waar ga je de laptop voor gebruiken

De eerste vraag die je jezelf af moet stellen is waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. De juiste keuze voor een laptop hangt daar namelijk volledig vanaf. Ga je de laptop intensief gebruiken omdat je van plan bent veel games te spelen of zware programma’s op je laptop moet gaan gebruiken voor jouw werk? Dan heb jij natuurlijk een andere laptop nodig dan iemand die de laptop misschien maar enkele keren per week gebruikt om te studeren. Stel dus eerst voor jezelf vast hoe vaak je de laptop verwacht te gebruiken en met welk doeleinde.

Hoeveel opslag heb je nodig

Ben jij zo iemand die nooit foto’s verwijdert en deze klus het liefst zo lang mogelijk uitstelt? Dan kan het best wel eens zijn dat jij redelijk wat opslagruimte nodig hebt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor foto’s maar ook voor documenten en andere programma’s of apps die veel ruimte in beslag nemen. Vaak wordt aangeraden om een opslag van minstens 256GB aan te houden. Bewaar jij ontzettend veel of maak je vaak gebruik van apps die veel ruimte in beslag nemen dan is het dus slim om te gaan voor een laptop met een nog grotere opslagruimte.

De grootte van je laptop

Als laatste is het ook verstandig om goed na te denken over het formaat van je laptop, dit wordt vaak weergegeven in inch van het beeldscherm. Ben jij vaak onderweg en neem jij je laptop overal mee naartoe? Dan is het verstandig om te gaan voor een kleinere lichtere variant. Zit jij daarentegen juist vaak op dezelfde plek en gebruik je je laptop vaak voor werk dan is het waarschijnlijk beter om te gaan voor een laptop van groter formaat zodat je het beeldscherm beter kunt bekijken.