netwerk beveiligen
Laptop

Hoe beveilig je jouw netwerk?

Er is geen 100% veilig netwerk. Er zijn wel beveiligde netwerken. Hoe beveilig je jouw netwerk goed en heb je de beste Wifi security? Het begint met een paar basiscomponenten. Een Firewall. Misschien wel het belangrijkste om ongewenste traffic tegen te houden. De software. Als die niet up to date is, kunnen je gebruikers je misschien niet bereiken of kunnen hackers toegang krijgen tot jouw netwerk. Zo komt je Wifi security in gevaar. Je software moet dus veilige verbindingen onderhouden om de veiligheid van je netwerk te garanderen. Denk na over welke toepassingen je hebt geïnstalleerd. Bepaalde software kan jouw Wifi security in gevaar brengen. Het fysieke netwerk. Je netwerk is misschien niet veilig. Bedenk welke kabels je in je gebouw hebt. Misschien ben je wel aangesloten op een open draadloos netwerk.

SSL

Kijk naast een firewall ook naar SSL en het certificaat van je website. Het is algemeen bekend dat de meeste websites gebruik maken van SSL (Secure Sockets Layer). Het is in feite een SSL-certificaat waarmee de website de gegevens beschermt die via de website worden verzonden en verzonden. Het eerste en belangrijkste wat je kan doen, is controleren of je SSL werkt en of je een certificaat hebt met een geldige URL. De URL moet een link zijn naar de website waar je het certificaat download zodat je heel erg zeker bent dat je certificaat geldig is voor de website.

Beveiligde websites

Met een toegangspunt kan je verbinding maken met Wi-Fi en heb je toegang tot openbare webservers. Waarvoor wordt een access point gebruikt? Access Points werken om een paar redenen. De belangrijkste is het beveiligen van websites. Naast je eigen website kan  je een access point ook gebruiken als beveiligde verbinding met je eigen website. Deze krijgt dan toestemming van de Firewall om toegang te krijgen tot het netwerk. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een paar wachtwoorden om toegang te krijgen. Het wordt zelfs gebruikt om toegang te krijgen tot websites die extra beveiligd zijn zoals bankiers of andere websites die privé moeten zijn.