Voordelen van een refurbished laptop
Laptop

Voordelen van een refurbished laptop

Een krachtige laptop nodig, maar zit u op een krap budget?

Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan uw eisen?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat houdt refurbished laptop in?

Een refurbished laptop kopen heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. Bij een verkeerd geresette harde schijf kan het ook voorkomen dat uw tweedehands laptop minder snel gaat werken.

Naast dat er bij refurbished laptops een langdurige garantieperiode zit, kunt u er ook gerust op zijn dat er geen mankementen meer voorkomen, omdat de refurbished laptop uitgebreid is getest door een expert.

Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Doordat de laptops dus extra goed worden gecontroleerd, getest en gereinigd, bent u er zelfs bij een eerder gebruikte laptop dus zeker van dat alles goed werkt. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Om de laptop dan nog te laten repareren door een derde partij, kan een dure grap worden.

Kies bewust, kies duurzaam

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop achteraf betalen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!