Software
Software

Waarom je niet te lang moet wachten met software updates

Soms stel je ze het liefst zo lang mogelijk uit, software updates. Het komt vaak net niet goed uit want je hebt je mobiel of laptop gewoon nodig op het moment dat weer eens oppopt dat je een update uit moet voeren. Daarna vergeet je het of je klikt de meldingen misschien wel bewust weg. Toch blijkt dat het helemaal niet zo verstandig is om de updates zo lang mogelijk uit te stellen, in dit artikel lees je waarom.

Er zijn bug fixes

Een update kan nodig zijn omdat er sprake is van bug fixes. Dit wil zeggen dat er kleine foutjes in de software zaten waardoor een app of het besturingssysteem van je telefoon niet helemaal optimaal kon functioneren. Deze bugs zijn inmiddels opgelost en als jij geen last meer wilt hebben van deze bugs is het noodzakelijk om de update te doen.

Nieuwe functionaliteit

Ook kan het het geval zijn dat er nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd aan de bestaande software. Dit betekent dat je met een app of met je telefoon of laptop meer kan dan voorheen mogelijk was. Zonde als je hier geen gebruik van maakt toch?

Veiligere software

Daarnaast leven wij in een wereld waar technologische ontwikkelingen onwijs snel gaan. Dat betekent helaas ook dat hackers steeds behendiger worden. Daarom bevatten software updates ook vaak betere beveiliging en het is dan ook belangrijk dat je deze updates tijdig uitvoert wil je je device goed beveiligd houden.

Oude software wordt niet meer ondersteund

Als je te lang wacht met het uitvoeren van software updates kan het zijn dat je op een gegeven moment geen nieuwe apps meer kunt downloaden omdat die alleen werken op nieuwere besturingssystemen. Het is vervelend als dit het geval is want dan kan je niet meer optimaal gebruik maken van jouw mobiel of laptop. En hoe groot is de moeite nou om even die software update uit te voeren? Zo gepiept!